Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

    Personvernerklæring

    Acando sin personvernerklæring for www.acando.no

    Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Acando samler inn og bruker personopplysninger og bruker Informasjonskapsler/Cookies.

    Innholdet på denne siden er identisk med det som til enhver tid er gjengitt som personvernerklæring i Acando sin internkontroll. Ved tvil er det internkontrollens versjon som er gjeldende. Avdelingsleder shared services i Acando er ansvarlig for at personvernerklæringen er ajourført også på nettsidene.

    Acando, ved direktøren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der de daglige oppgavene er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

    Nettbasert behandling av personopplysninger på www.Acando.no

    Nettredaktøren har det daglige ansvaret for Acandos behandlinger av personopplysninger på Acando.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, delta på arrangementer eller ønske om å bli kontaktet. Enkelte av tjenestene vil ikke fungere hvis man ikke oppgir personopplysninger.

    Formål med behandling

    Formålet med behandlingen av personopplysninger er å gi brukerne en så god opplevelse av nettsiden som mulig, samt å tilby brukerne de tjenestene de måtte ønske å benytte seg av.

    Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

    Underleverandør

    Alten Sverige AB er Acandos databehandler, og er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettsteder. Leverandøren benytter underleverandøren Episerver AB til å hoste nettstedet.

    Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Acando og Alten Sverige AB (med underleverandør) som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Acando og Alten Sverige AB regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

    Hvilke personopplysninger behandles?

    De personopplysningene som samles inn er de opplysningene du selv velger å oppgi når du melder deg på events eller fyller ut skjema for at vi skal kunne kontakte deg. Dette er opplysninger om navn, epostadresse, telefonnummer og firma.

    I tillegg bruker Acando Cookies som henter inn begrenset informasjon eks. IP adresse via nettleser. Se avsnitt om Cookies for mer informasjon, og hvordan du kan begrenser dette.

    Innsyn/sletting personopplysninger

    Ønsker du innsyn eller sletting av personopplysningene som Acando har om deg kan du kontakte oss på gdpr@acando.no for hjelp rundt dette.

    Adresse: Acando AS, Tordenskioldsgate 8-10, 0160 Oslo

    Utlevering av personopplysninger

    Acando utleverer ikke dine personlige opplysninger til andre parter en beskrevet i dette dokument, med mindre vi er pålagt å gjøre dette ifølge lovverket eller som følge av rettslige pålegg.

    Bruk av personopplysninger

    Personopplysninger blir lagret i egne lister som vedlikeholdes manuelt av Acando sin markedsavdeling. For påmelding til arrangement blir listene slettet manuelt etter at arrangementene og eventuelt etterarbeid er gjennomført. For mailinglister blir data slettet på forespørsel.

    Opphavsrett og innhold

    Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett. © Acando AB (publ) med tilknyttede selskaper eller selskapets lisensgiver. Alle rettigheter er reservert. Ingen informasjon på dette nettstedet, inkludert men ikke begrenset til tekst, bilder og lyd, kan gjengis, overføres, distribueres eller lagres uten skriftlig tillatelse i forhold til opphavsretten.

    Informasjonskapsler/Cookie

    Acando benytter seg av informasjonskapsler (cookies) på sine nettsider, for på den måten å kunne optimalisere nettsidene for sine brukere.

    Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

    Cookies er små filer som lagres lokalt på brukerens harddisk. De lagrede filene gir ikke tilgang til personlig informasjon, men har til hensikt å huske hvordan du bruker nettsiden. Hensikten er å bedre tilpasse nettsiden til ditt bruk, og dermed spare deg tid, for eksempel tilby deg å huske brukernavn og passord. Informasjonskapsler kan ikke benyttes til å kjøre programmer eller gi virus, de kan kun bli lest av en internett-server tilhørende domenet (f.eks. www.acando.no) som lagret informasjonskapslene på din datamaskin.

    Vi bruker ikke informasjonskapsler til å:

    • Lagre personlig eller identifiserende informasjon
    • Lagre sensitiv informasjon
    • Gi identifiserende informasjon videre til tredjeparter

    Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

    Ved bruk av acando.no samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser - i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

    Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no):

    https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

    Fullstendig liste over Informasjonskapsler/Cookies finnes lengre ned på siden.

    Nettstatistikk

    Acando samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på Acando.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

    Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Acando samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

    Acando benytter Google Analytics-nettanalyseverktøyet for å analysere bruken av våre nettsider. Dette gjøres ved hjelp av informasjonskapsler. Informasjonskapslene samler informasjon på aggregert nivå om hvordan besøkende bruker nettstedet. Eksempler på slik type informasjon er antall besøk, hvilke sider blir besøkt, perioder med flest besøkende og hvor den besøkende kommer fra. Acando nettside bruker informasjonskapsler for å lagre statistikk om hvor mange besøkende vi har og hvilke sider de besøker. Vi lagrer ikke personlig informasjon i informasjonskapsler.

    Google Analytics er en analysetjeneste som leveres av Google, Inc. Google Analytics brukerinformasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Vi bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

    Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

    Nyhetsbrev

    Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss når vi publiserer ny informasjon på Acando.no. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Du kan velge å oppgi om du representerer en virksomhet, er privatperson, en journalist eller annet. Dette gjøres for at vi kun skal sende relevant informasjon.

    Kommentarer

    Alle innlegg og tilhørende kommentarer, arkiveres i tråd med arkivlovgivningen.

    Du kan legge igjen kommentarer uten å registrere deg. Legger du igjen navn og adresse, vil opplysninger bli liggende som en del av innlegget. Derom du har publisert kommentarer som du ønsker å rette eller slette, kan du ta kontakt med oss slik at vi kan vurdere det. Du har imidlertid ikke krav på retting og sletting av ytringer.

    Påmelding til arrangementer

    På nettsiden kan du melde deg på arrangementer ved å oppgi navn, kontaktinformasjon og arbeidsgiver. I tillegg ber vi deg oppgi informasjon om evt. Allergier og behov for tilretteleggelse. Personopplysninger vi får inn ved påmelding til arrangementer kan bli benyttet i CRM og til utsendelse av nyhetsbrev, avhengig av de samtykker du gir.

    Sosiale medier

    Vi benytter tredjeparts informasjonskapsler fra Facebook, Twitter og G+ så du enkelt skal kunne dele innhold i sosiale medier.

    Acando bruker følgende Informasjonskapsler/Cookies:

    Dersom du er pålogget en av Google sine tjenester samtidig som du bruker Acando sin webside kan din informasjon kobles opp mot din Google konto av Google.

    Google Analytics

    These cookies anonymously collect information about the number of visitors, which pages they visited and from which pages they came to acando.no. The information is used to improve the visitor's experience of the site. For more information:
    https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

    _ga

    Expiration
    : 2 years
    Type: Third-part
    Provider: Google Analytics

    Purpose: This cookie is associated with Google Universal Analytics and is used to distinguish unique users by assigning a randomly generated number as a client identifier and to calculate visitor, session and campaign data

    _gat_UA-7788241-1

    Expiration:
    10 minute
    Type: Third-part
    Provider: Google Analytics
    Purpose: This cookie is used to differentiate between different tracking objects created in the session. The cookie is created to load the javascript library and there is no previous version of the _gat cookie. The cookie is updated each time you send data to Google Analytics.

    _gid

    Expiration: 24 hours
    Type: Third-part
    Provider: Google Analytics
    Purpose: This cookie is used to store Session ID and to group the entire session’s activity together for each user. Structure of its value is very similar to _ga cookie.

    ShareThis

    For more information: http://www.sharethis.com/privacy/

    ShareThis is a social sharing plugin that allow easy sharing. ShareThis contains a set of cookies that monitor clickstream activity, web pages views, navigation from page to page, time spent on each page. The ShareThis service personally identifies you only if you have separately signed up with ShareThis for a ShareThis account and given your consent.

    __unam

    Expiration: 9 months
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: The __unam cookie is set as part of the ShareThis service and monitors clickstream activity, e.g., Web pages viewed, navigation from page to page, time spent on each page. The ShareThis service personally identifies you only if you have separately signed up with ShareThis for a ShareThis account and given your consent.

    __stid

    Expiration: 1 year
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: The __stid cookie is the Share This ID to identify user session.

    __ga

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    __gid

    Expiration: 6 hours
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    _vwo_uuid_v2

    Expiration: 1 year
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    contently_insights_user

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    mp_mixpanel_c

    Expiration: 1 day
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    mp_eb4c820161f6ead8054c94e14c144900_mixpanel

    Expiration: 1 year
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    _attrb

    Expiration: 1 day
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    _attrg

    Expiration: 1 day
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    _attru

    Expiration: 1 day
    Type: Third-part
    Provider: .sharethis.com
    Purpose: Unclassified

    ScoreCardResearch

    These cookies are web beacons set indirectly via the ShareThis site plug-in. Their purpose is to track users across any and all sites using the ShareThis functionality.

    CP3

    Expiration: 2 days
    Type: Third-part
    Provider: .scorecardresearch.com
    Purpose: Unclassified

    UID

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .scorecardresearch.com
    Purpose: Unclassified

    UIDR

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .scorecardresearch.com
    Purpose: Unclassified

    ClickDimensions

    For more information: https://support.clickdimensions.com/hc/en-us/articles/115001156993-ClickDimensions-Cookies-for-Web-Analytics

    cusid

    Expiration: 30 minutes
    Type: Third-part
    Provider: analytics.clickdimensions.com
    Purpose: This cookie is used to establish and continue a user session with the site. When a user views a page on the site, the script code attempts to update this cookie. If it does not find the cookie, a new one is written and a new session is established. Each time a user visits a different page on the site, this cookie is updated to expire in 30 minutes, thus continuing a single session for as long as user activity continues within 30-minute intervals. This cookie expires when a user pauses on a page on the site for longer than 30 minutes.

    cuvid

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: analytics.clickdimensions.com
    Purpose: This cookie is typically written to the browser upon the first visit to the site from that web browser. If the cookie has been deleted by the browser operator, and the browser subsequently visits the site, a new __cuid cookie is written with a different visitor unique ID. This cookie is used to determine unique visitors to the site and it is updated with each page view. Additionally, this cookie is provided with a unique ID that the application uses to ensure both the validity and accessibility of the cookie as an extra security measure.

    cuvon

    Expiration: 30 minutes
    Type: Third-part
    Provider: analytics.clickdimensions.com
    Purpose: Used to signal the last time a visitor viewed a page.

    YouTube

    Google set a number of cookies on any page that includes a YouTube video. These cookies includes a mixture of pieces of information to measure the number and behavior of YouTube users, including information that links your visits to our website with your Google account if you are signed in to one. Information about the use of our website, including your IP address, may be transmitted to Google and stored on servers in the United States.

    For more information: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en-GB
    https://www.google.com/policies/privacy/

    YSC

    Expiration: Session
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: The VISITOR_INFO1_LIVE YouTube cookie attempts to estimate your bandwidth. Used by YouTube (Google) for storing user preferences and other unspecified purposes.

    PREF

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: This cookie enable us to store your preferences and other information, in particular your preferred language (e.g. English), how many search results you wish to have shown per page (e.g. 10 or 20), and whether or not you wish to have Google’s SafeSearch filter turned on.

    dkv

    Expiration: 20 minutes
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: This cookie is been set by YouTube to deliver adverts more relevant to you and your interests. They are also used to limit the number of times you see an advertisement as well as help measure the effectiveness of the advertising campaign.

    LOGIN_INFO

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: These cookies are related to Google accounts and are used to access such accounts.

    VISITOR_INFO1_LIVE

    Expiration: 9 months
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: The VISITOR_INFO1_LIVE YouTube cookie attempts to estimate your bandwidth. Used by YouTube (Google) for storing user preferences and other unspecified purposes.

    APISID

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: This cookie is used as part of the Google Maps functionality

    HSID

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: These cookies are related to Google accounts and are used to access such accounts.

    SAPISID

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: This cookie is used as part of the Google Maps functionality

    SID

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: These cookies are related to Google accounts and are used to access such accounts.

    SSID

    Expiration: 2 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: These cookies are related to Google accounts and are used to access such accounts.

    CONSENT

    Expiration: 20 years
    Type: Third-part
    Provider: .youtube.com
    Purpose: Unclassified

    Instagram

    These cookies are used by Instagram to remember you and your preferences when you view our social feeds. You can find more details here: https://help.instagram.com/155833707900388

    csrftoken

    Expiration: 1 year
    Provider: api.instagram.com
    Type: Third-part
    Purpose: This cookie is used for our interconnection with instagram and image update

    rur

    Expiration: Session
    Provider: api.instagram.com
    Type: Third-part
    Purpose: Unclassified

    urlgen

    Expiration: Session
    Provider: api.instagram.com
    Type: Third-part
    Purpose: Unclassified

    Other Cookies

    acando_cookies_affirmation

    Expiration: Session
    Provider: acando.no
    Type: First-part
    Purpose: Used to confirm that the visitor have clicked accept on the cookie information banner at the top of the page and then hides it.

    ASP.NET_SessionId

    Expiration: Session
    Provider: acando.no
    Type: First-part
    Purpose: Is a cookie which is used to identify the users session on the server. The session being an area on the server which can be used to store data in between http requests.

    BIGipServer~Acando~www.acando.se_HTTP_Pool

    Expiration: Session
    Provider: acando.no
    Type: Third-part
    Purpose: This cookie name is associated with the BIG-IP product suite from company F5. Usually associated with managing sessions on load balanced servers, to ensure user requests are routed consistently to the correct server. The common root is BIGipServer most commonly followed by a domain name, usually the one that it is hosted on, but not always. For more information: https://support.f5.com/csp/article/K6917x