Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Historien

  Acando Norges historie har røtter tilbake til 1997 da med oppstart av selskapet ConsultIT. Gjennom flere sammenslåinger og oppkjøp er i dag Acando Norge et sammensatt selskap med bred kompetanse fordelt på fire kontor og med ca. 450 ansatte i Norge.

  1997

  ConsultIT

  ConsultIT ble etablert i 1997.

  2005

  eScienzia og Addcom

  Abeo AS var resultatet av en fusjon i 2004 mellom Consult IT og eScienza og videre en sammenslåing med Addcom Innovation i 2005.

  2006

  Frontec

  I Sverige har Acando-konsernet røtter tilbake til 1981 gjennom en sammenslåing av Acando AB og Frontec Sverige AB i 2003. I 2006 fusjonerte selskapet med Resco, og den nye foretaksgruppen tok navnet Acando.

  2007

  Abeo

  I Norge er Acando en videreutvikling av Abeo, som i 2007 ble et datterselskap i Acando-konsernet. Dette var et naturlig steg i Acando sin utvikling og branding i Europa.

  2013

  e-vita

  Høsten 2013 kjøpte Acando AB det norske IT-konsulentselskapet e-vita. I Oslo fikk Acando-kontoret 60 nye kollegaer som flyttet inn 1. oktober. e-vita er ledende innen portal- og prosessløsninger basert på Oracle-teknologi i Norge. I tillegg tilbys konsulenttjenester med spisskompetanse innenfor brukeropplevelse, prosjektledelse, rådgivning, systemutvikling, integrasjon, database og forvaltning.

  2014

  Cloudstep

  I januar 2014 kjøpte Acando IT-selskapet Cloudstep med tilholdssted i Ålesund. Cloudstep tilbyr, etablerer og forvalter IT-tjenester og løsninger i nettskyen (Cloud Computing), samt leverer profesjonell kompetanse og rådgivning til bedrifter i Norge som ønsker økt produktivitet, kostnadsreduksjon, utvidet sikkerhet og skalerbarhet.

  2015

  1. februar 2015

  e-vita og Cloudstep bytter navn til Acando.

  Antares

  1. september 2015 overtok Acando all virksomhet i Antares Gruppen. Acando overtok med dette Antares gruppen sine ansatte og kunder og fikk ytterligere 20 seniorkonsulenter.

  2017

  Itch design

  1. mars 2017 startet Acando Itch design i Norge. Itch er et et digitalt designbyrå som gjennom innsikt, design og kreative prosesser oversetter teknisk innovasjon til løsninger og produkter som begeistrer.

  Bitvis

  1. oktober 2017 kjøpte Acando alle aksjene i selskapet Bitvis AS. Bitvis er et designsenter for FPGA og embedded software utvikling. Bitvis er involvert i flere prestisjeprosjekter innen romfart, forsvar, offshore, telekommunikasjon, avionikk, radarsystem, multimediaenheter, industrielle applikasjoner og helse. Bitvis har også utviklet unike verktøy, immaterielle rettigheter (IPR), i form av simuleringsprogram for FPGA-verifisering.

  2018

  Agree2

  Våren 2018 kjøpte Acando selskapet Agree2. Agree2 er et rådgivingsselskap innen prosessoptimalisering og digitalisering, samt leverandør av Robotic Process Automation (RPA).

  September BI

  I september 2018 kjøpte Acando selskapet September BI. September BI er et av Norges ledende selskap på Business Intelligence (BI) mot Retail og kjededrift. September BI har en egenutviklet løsning der de har samlet Business Intelligence og kjedestyring i én og samme løsning, kjent som Retail Operational Intelligence. September BI består av ca. 20 seniorresurser med spisskompetanse innen teknologi og solid erfaring fra praktisk implementering.

  Inventas

  1. oktober 2018 kjøpte Acando designselskapet Inventas. Inventas tilbyr designtjenester innen innovasjon, produktdesign, tjenestedesign, produktutvikling, simulering og produksjon. Virksomheten har siden oppstarten i 1997 vokst organisk fra fem til over seksti medarbeidere ved oppkjøp. Inventas består av designere og produktutviklere med bakgrunn fra både industridesign og ingeniørfag. Selskapet har seks regionskontor; i Trondheim, Molde, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

  2019

  Acando + CGI

  16. april ble Acando kjøpt av CGI. CGI er et av verdens fem største IT- og konsulentselskaper med 77 000 medarbeidere over hele verden, og tilsammen teller vi ca 900 ansatte i Norge. Selskapets styrke er lokal kjennskap og ekspertise, med et globalt nettverk i ryggen. Les mer om CGI her!