Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Acando støtter nordisk integreringsinitiativ

  26. september 2018

  Sosiale entreprenører får bistand av konsulenter med å skalere opp virksomheten.

  Ashoka, verdens ledende organisasjon innen sosialt entreprenørskap, har valgt ut ti sosiale entreprenører til ett fire måneders langt akselerasjonsprogram – Hello Nordics. Som en del av programmet får entreprenørene tilgang på bistand fra Acando-konsulenter i arbeidet med å skalere opp sine virksomheter.

  «Acandos sin visjon er å skape en verden som kan mer ved å sammenstille våre kunders og ansattes kunnskap og kapasitet. Vi har en sterk tro på at privat næringsliv kan, og bør, bidra med sosiale initiativ ved å bistå med kompetanse, og ikke kun økonomiske bidrag. Derfor er det meget gledelig at vi, sammen med et nettverk av ulike partnere som besitter forskjellig ekspertise, kan bistå med å forbedre integrering i Norden. For å skape en betydelig endring må ideelle, offentlige og private organisasjoner samarbeide i enda større grad, sier Carl-Magnus Månsson, Konserndirektør i Acando.

  Ashoka har søkt etter løsninger som kan løse årsaken til et problem på en systemisk måte ved å involvere beslutningstakere, lovgivere, lokalsamfunn og målgrupper. Ti sosiale entreprenører har blitt valgt ut; totalt åtte fra Danmark, Finland, Norge og Sverige, samt to internasjonale aktører. De har alle ulike tilnærminger til å fremme integrasjon og inkludering, men alle har et felles ønske om å skalere sine løsninger for å forbedre både sosial og økonomisk inkludering for minoriteter i Norden.

  I de neste fire månedene er formålet med akselerasjonsprogrammet å hjelpe entreprenørene med å betydelig utvide sin virksomhet, først og fremst ved å etablere seg i ett eller flere nye nordiske land. Acando vil støtte og veilede virksomhetene med strategi, vekst, ledelse, digitalisering og evt. andre utfordringer avhengig av hver enkelt entreprenørs spesifikke behov. Nordea, Oliver Wyman og Vinge er også partnere i Hello Nordics-programmet.

  «Ashoka ambisjon er å skape positive og systematiske endringer i samfunnet. I vet at disse ti entreprenørene kan skape et mer inkluderende Norden ved å skalere opp deres konkrete og utprøvde løsninger», sier Maja Frankel, Head of Ashoka i Norden.

  Hello Nordics partnere

  Vil du vite mer?

  Marianne Røgeberg marianne.rogeberg@acando.no +47 902 60 813