Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Acando har kjøpt 100 % av aksjene i September BI

  29. august 2018

  Acando Norge kjøper alle aksjene i selskapet September BI. Kontrakten ble signert før sommeren og vil tre i kraft fra 3. september. September BI vil operere som et eget merkenavn i Acando konsernet.

  Pionér i Norge på Retail Business Intelligence

  September BI (www.septemberbi.no) er et av Norges ledende selskap på Business Intelligence (BI) mot Retail og kjededrift. September BI har en egenutviklet løsning der de har samlet Business Intelligence og kjedestyring i én og samme løsning, kjent som Retail Operational Intelligence. Gjennom dette kan relevante styringsdata brukes underveis for å styrke prestasjoner og samarbeid i alle funksjoner i hele kjeden. Selskapet har store kunder som XXL, Intersport, G-sport, Nille og Vita.

  September BI består av ca. 20 seniorresurser med spisskompetanse innen teknologi og solid erfaring fra praktisk implementering. De fleste ansatte har betydelig erfaring fra utvikling og implementering av BI, ERP og POS-systemer innen varehandel. September BI ledes av Øyvind Stige.

  Digitalisering fører til store endringer i Retail-bransjen

  «Retail-bransjen står mitt i en omfattende transformasjon. Moderne teknologi gjør at den digitale kundeopplevelsen i den fysiske butikken blir virkelighet. Kundene stiller større krav og ønsker i økende grad individualiserte og tilpassede kjøpsopplevelser. Ved oppkjøpet av September BI styrker vi vår kompetanse og leveransekraft rundt Retail-løsninger, samtidig som vårt sterke miljø rundt digitale løsninger, IoT og Analytics kan kombineres inn i innovative løsninger for våre kunder», sier Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge.

  Acando har lang og solid erfaring fra å jobbe med avanserte retail-løsninger for store selskaper i Nord-Europa. Daglig jobber over 350 Acando-konsulenter hos våre Retail-kunder og vi har bistått store selskaper med omfattende transformasjonsprosjekter og innovative løsninger. Gjennom oppkjøpet av September BI styrkes leveransekraften til å realisere datadrevne prosesser for økt kundetilfredshet og effektivitet.

  «Oppkjøpet av September BI er i samsvar med Acandos overordnede konsernstrategi mot Retail-bransjen. Selskapet har meget dyktige senior ressurser og en solid kundegruppe. Jeg ser fram til å ønske September BI velkommen til Acando og gleder meg til å at vi sammen skal identifisere utfordringene, realisere mulighetene og bistå Retail-bransjen gjennom den digitale disrupsjonen de står foran de neste årene», sier Sven Ivar Mørch.

  Acando vokser både organisk og uorganisk

  Acando har en offensiv vekststrategi og har etter oppkjøpet av September BI 370 ansatte i Norge fordelt på fire kontor (Oslo, Trondheim, Ålesund og Asker). Dette tilsvarer en vekst i antall ansatte på 67 % og omsetningsvekst på 45 % fra 1.1.2017.

  Høsten 2017 kjøpte også Acando Norge 51 % av aksjene i selskapet Agree2 og 100 % av aksjene i Bitvis.

  Agree2 er et rådgivingsselskap innen prosessoptimalisering og digitalisering, samt leverandør av Robotic Process Automation (RPA).

  Bitvis  er et designsenter for FPGA og embedded software utvikling. Selskapet tilbyr høyspesialiserte utviklingstjenester til en bred kundegruppe fra startups, til større selskap innen elektronikkindustri.

  Vil du vite mer?

  Marianne Røgeberg marianne.rogeberg@acando.no +47 902 60 813