Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Acando kjøper selskapet Bitvis

  26. september 2017

  Acando Norge kjøper alle aksjene i selskapet Bitvis AS. Kontrakten ble signert 15. september og vil tre i kraft fra 1. oktober. Bitvis vil operere som et eget selskap i Acando konsernet.

  Bitvis er et designsenter for FPGA og embedded software utvikling. Selskapet tilbyr høyspesialiserte utviklingstjenester til en bred kundegruppe fra startups, til større selskap innen elektronikkindustri. Bitvis ble grunnlagt i 2012 og har en sterk markedsposisjon i Norge. Bitvis er involvert i flere prestisjeprosjekter innen romfart, forsvar, offshore, telekommunikasjon, avionikk, radarsystem, multimediaenheter, industrielle applikasjoner og helse. Bitvis har også utviklet unike verktøy, immaterielle rettigheter (IPR), i form a simuleringsprogram for FPGA-verifisering.

  «Med oppkjøpet av Bitvis styrker vi vår satsing på digital transformasjon. Alt som skjer relatert til Industri 4.0 krever tung teknologikompetanse og oppkjøpet av Bitvis er et viktig steg for å kunne bistå våre kunder innenfor IoT, Embedded software og FPGA (programmerbar digital logikk). Dette i kombinasjon med vårt kompetansemiljø innenfor management consulting, advanced analytics, maskinlæring og AI, vil skape et unikt teknologimiljø i det norske markedet. Etter oppkjøpet av Bitvis vil Acando Norge ha mer enn 50 dyktige konsulenter dedikert til arbeid innen advanced analytics og IoT», sier Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge.

  «Bitvis er det ledende designsenteret for embedded software og FPGA i Norge. Ved å bli en del av Acando kan vi utnytte vår ekspertkompetanse i et enda større miljø. Embedded software og FPGA er hjernen i IoT. Å kombinere dette med Acandos fokus på IoT vil resultere i effektive løsninger for våre kunder og spennende oppgaver for våre utviklere. Tar man det et skritt videre ser man mange interessante senarioer der vi kombinerer alt dette med AI- og Maskinlæringskompetansen i Acando. Avansert programvare og FPGA kan utgjøre en stor forskjell; fra datainnsamling, via pre-prosessering og økt hastighet på avanserte algoritmer», sier Espen Tallaksen, administrerende direktør i Bitvis.

  Tidligere har Acando Norge kjøpt selskapet e-vita i 2013, Cloudstep i 2014 og Antares i 2015. Gjennom organisk vekst og oppkjøpet av Bitvis, har Acando passert 300 ansatte i Norge. 

  Ta kontakt med:

  Marianne Røgeberg marianne.rogeberg@acando.no +47 902 60 813