Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Acando kjøper Inventas

  16. oktober 2018

  Acando Norge kjøper 100 % av aksjene i selskapet Inventas. Kontrakten ble signert 14. september og trådte i kraft fra 1. oktober. Inventas vil operere som et eget merkenavn i Acando konsernet.

  Inventas AS er et konsulentselskap som tilbyr designtjenester innen innovasjon, produktdesign, tjenestedesign, produktutvikling, simulering og produksjon. Inventas ble stiftet i 1997 og har utspring fra NTNU i Trondheim. Virksomheten har siden oppstarten vokst organisk fra fem til over seksti medarbeidere i dag.

  Inventas består av designere og produktutviklere med bakgrunn fra både industridesign og ingeniørfag. Selskapet har seks regionskontor; i Trondheim, Molde, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

  Vil skape et bredt og unikt innovasjons- og designmiljø i det norske markedet

  Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge forteller at Inventas passer meget godt inn i Acandos strategi "Technology Driven – Behavior Centric":

  "Acando drives av hvordan teknologi kan forandre samfunnet og hvordan vi lever, men det er brukerens evne og ønske til å ta teknologien i bruk som skaper verdi".

  "Med oppkjøpene vi nå har gjort dekker vi hele spekteret fra programmering til tung analysekompetanse og prisbelønt industridesign. Dette gir oss en unik posisjon for den kommende digitaliseringen av industrien og internet of things", sier Mørch.

  Perfekt match 

  "Flere og flere fysiske gjenstander blir koblet til internett, de kommuniserer med hverandre og behandler tilgjengelig informasjon. Inventas er best på design av fysiske produkter og innebygd elektronikk", sier Einar Kolderup Selvig, administrerende direktør og gründer i Inventas.

  "Vi ønsket å finne en partner som var sterk på behandling av data på skybaserte løsninger, AI og digitale brukergrensesnitt, da våre kunder ønsker systemer som er koblet sammen og benytter digitale løsninger på alle nivå. I Acando har vi funnet en perfekt match. Her er mye og tung kompetanse på alt fra programmering på chip’en til utvikling av store forretningssystem. Sammen har vi nå et svært komplett tilbud".

  Sven Ivar Mørch og Einar Kolderup Selvig

  F.v. Sven Ivar Mørch, adminstrerende direktør i Acando, og Einar Kolderup Selvig, administrerende direktør i Inventas. 

  Tidligere i år har Acando kjøpt Agree2 og September BI. Gjennom oppkjøp og sterkt organisk vekst har Acando nå 420 ansatte i Norge.

  Vil du vite mer?

  Marianne Røgeberg marianne.rogeberg@acando.no +47 902 60 813