Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Acando er med å utvikle en felles løsning for eInnsyn

  05. juli 2016

  Acando bistår Direktoratet for IKT og fovaltning (DiFi) med å utvikle en løsning som automatiserer prosessene med innsynskrav til statlige virksomheter. 

  Hvert år det blir publisert mer enn 3 millioner journal post OEP (Offentlig elektronisk postjournal) fra ca 120 statlige virksomheter. I 2015 var det for de samme virksomhetene 200.000 innsynskrav. Dette har blitt identifisert som en tidstyv, først og fremst fordi arbeidsprosesser knyttet til administrasjon av krav til åpenhet er tungvint og manuelle. På den annen side er OEP en viktig tjeneste for å rettferdiggjøre og synliggjøre at vi har et åpent og demokratisk styring.

  Acando bistår Direktoratet for IKT og forvaltning (DiFi) med konsept og utvikling av ny versjon av denne tjenesten som vil legge til rette for at en skal kunne fjerne tidstyvene. Målet er å til slutt kunne automatisere forretningsprosesser knyttet til tjenester, samt understøtte prosessen for å gjøre dokumentet tilgjengelig for offentligheten.

  Nå er det et etablerte et samarbeid mellom Oslo kommune og DiFi der man sammen bygger videre på eInnsyn/OEP, utviklet av DiFi og Acando. Løsningen videreutvikles nå i et samarbeid mellom Oslo kommune og DiFi med Acando som leverandør.

  Les mer om Einnsyn/OEP her: 

  Utvikling av Beta eInnsyn i gang
  Nå skal det bli lettere å snoke i kommunens og statens papirer
  Felles løsning for e-innsyn