Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Smartfinans for Ikano Bank

  I en årrekke har Acando driftet og utviklet Ikano Bank sitt søknadssystem for lån og kredittkort. SmartFinans er et komplett saksbehandlingssystem for hele søknadsprosessen, med produksjon og håndtering av alle relevante dokumenter. 

  Ikano Bank tilbyr kredittkort og forbrukslån til privatmarkedet, samt kredittkort, leasing- og fakturaløsninger for bedriftsmarkedet. Ikano Bank var opprinnelig eid av IKEA, som ble etablert av Ingvar Kamprad i 1943. IKEA bygget seg opp med slagordet: Inte för de rika, men för de kloka. Dette passer også Ikano Bank, som ønsker å være et fornuftig alternativ, med rettferdige vilkår.

  I dag eies Ikano Bank av familien Kamprad og ønsker vanlige mennesker med vanlige behov som kunder. Hovedfokus er å utvikle enkle og attraktive finansieringsløsninger. Der kommer Acando inn i bildet.

  Hva har Acando levert?

  I en årrekke har Acando driftet og utviklet Ikano Bank sitt søknadssystem for lån og kredittkort. Samarbeidet med Ikano ble startet av Antares Gruppen i 2004 (Antares Gruppen ble kjøpt av Acando i 2015). Det startet som en enkel søknadsapplikasjon som siden har blitt til SmartFinans. Gjennom årene har Acando videreutviklet SmartFinans i takt med Ikanos behov og den teknologiske utviklingen.

  SmartFinans er et komplett saksbehandlingssystem for hele søknadsprosessen, med produksjon og håndtering av alle relevante dokumenter. Løsningen er papirløs, og kunden signerer elektronisk. Kunder søker om kreditt via PC, nettbrett eller mobil. Deretter vil SmartFinans samle data fra en rekke eksterne tjenester og sende disse til avanserte scoremodeller for presis kredittvurdering.

  Løsningen er sentral i den digitale kundeopplevelsen for Ikano Bank sine kunder. Et godt samarbeid mellom Ikano og Acando er viktig, spesielt i en tid der bransjen endrer seg raskt og evnen til å holde seg oppdatert er avgjørende. Dette har blitt oppnådd gjennom et nært samarbeid og regelmessige statusmøter mellom kontoansvarlige for begge selskapene. Acando jobber nå med devops-konseptet ved å prioritere hendelser og utvikle godkjente endringer samtidig. Hyppige oppgraderinger holder løsningen oppdatert så den fungerer i fremtiden.

  Vil du vite mer?

  Sohail Altaf sohail.altaf@acando.no +47 910 01 116