Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Innovasjon

  I Acando mener vi at innovative mennesker, mennesker som er kreative, tenker nytt og utenfor boksen burde få muligheten til følge sine lidenskaper innad i bedriften. Vi ønsker derfor å inspirere og legge til rette for innovasjon og entreprenørskap.

  Innovasjonfondet

  Innovasjonsfondet er et initiativ fra Acando som bunner ut i et ønske om å bygge og forsterke en innovasjonskultur i selskapet. Innovasjonsfondet finansierer årlig prosjekter med verdi tilsvarende inntil to millioner kroner. Dette er prosjekter knyttet til mennesker som jobber i Acando. Komitéen er åpne for alle forslag og alle ansatte kan søke om finansiering for et innovasjonsprosjekt.

  Pågående prosjekter finansiert av innovasjonsfondet:

  HydroBeer

  HydroBeer er et innovativt og spennende prosjekt med mål om å gro humle og andre planter knyttet til ølbrygging, hydroponisk. Løsningen som lages benytter «IoT» oppkoblet elektronikk som måler og kontrollerer alle aspekter av vekstprosessen. På serversiden kjøres en Java-applikasjon for datalagring og håndtering, og grensesnittet for å vise data er bygget med React.
  Planter som spirer i Hydrobeer teltet
  Stian Mikal Nygaard jobber som utvikler i Acando og er ansvarlig for gjennomføring av HydroBeer prosjektet. Stian har utdannet seg som ingeniør og denne bakgrunnen gjør ham tilpasset til forståelsen av elektroniske kretser som benyttes i gjennomføringen av prosjektet.
  Hydrobeer teltet

  Smart speil
  Smarte speil er et prosjekt som vil by på en innovativ og artig velkomst til Acandos lokaler både for ansatte og besøkende. Speilet skal være stemmestyrt og man skal kunne logge seg inn ved hjelp av Azure ansiktsgjenkjenningstjenester. Prosjektgruppen har kjøpt inn Raspberry Pis med kamera og brukt Magic Mirror 2 som er en åpen kildemodulær smart speilplatform. Det skal være mulig å spørre speilet om praktisk informasjon: vise kalender, sjekke værmelding, foreslå et spill om blidest smil blant spillere og mer.
  Smar
  Nils Tjøstheim og Jørgen Abrahamsen jobber i Acando Trondheim og sammen er de ansvarlig for gjennomføringen av Smart speil prosjektet.

  Entreprenørskapsforum

  Acando har sitt eget møtested for alle kreative sjeler og gründerspirer, nemlig Acando Entreprenørskapsforum.

  Dette er et møtested for alle med interesse for innovasjon og entreprenørskap. Vi har skapt en arena hvor likesinnede har mulighet til dele og bli inspirert. Entreprenørskapsforumet er et uformelt tilbud hvor alle er velkommen.

  Noen av foredragsholdere som har vært på forumet:

  Kristoffer Lande: Co-founder & CEO, Gobi
  Kristoffer startet Gobi på NTNU sammen med noen medstudenter i 2015. Gobi er en plattform for interaktive historier. Etter å ha fokusert på Norge de første årene, er de nå klare for å ekspandere til nye markeder.  

  Christian Hager: Co-founder & CTO, Nabobil
  Christian var med å utvikle bildelingstjenesten Nabobil, og har fungert com CTO i firmaet. Nabobil har hatt en betydelig vekst det siste året, og er i ferd med å etablere seg i nordmenns bevissthet.

  Bjørn Hjelle (konsulent i Acando) Founder av Biocaching
  Bjørn har sammen med fire andre utviklet konseptet Biocaching, som er en mobilapp som gjør det enkelt å registrere arter man kommer over i naturen.

  Francis d’Silva (konsulent i Acando): Initiativtaker og tidligere programleder, Innovation@altinn
  Francis var en av initiativtakerne bak Innovation@altinn, som er en tverrsektoriell tenketak for innovativ bruk av Altinn-konseptene. Han har i flere år vært programleder for initiativet.