Cookie.

På acando.no benytter vi cookies for at din opplevelse skal bli så god som mulig. Du kan lese mer om personvernerklæringen her →

  Felles innsats på helsedata – hva kan vi få til?

  Alle snakker om verdien av helsedata om dagen, men altfor ofte blir det med praten. I «Oslo Health Hackathon» har vi testet og demonstrert hvordan bruk av nye metoder på reelle, åpne helsedata kan få frem ny kunnskap som kan gi bedre behandling.

  Når:
  Torsdag 25. april kl. 14:00 til 17:00 
  Registrering fra kl 13:30.

  Pris:
  Gratis

  Sted:
  Kreftforeningens Vitensenter, Kongens gate 6, 0153 Oslo, Oslo

  Kart  Registrer deg på arrangementet

  Hvilken kreftpasient har nytte av en sekundær operasjon, og hvem har det ikke?

  Vi inviterer til ettermiddagsseminar, 25. april, der det vil bli presentert erfaringer og perspektiver fra «Oslo Health Hackathon» som avsluttes i disse dager. Deltagerne har fått tilgang til åpne sett av reelle helsedata med mange ulike kliniske variabler og jobber i tverrfaglige team for å finne nye svar som kan hjelpe pasienter med hjernesvulst.

  Vi tror at digital teknologi vil gi bedre presisjon i behandlingen, bedre verktøy for å forebygge og behandle sykdom, og er en forutsetning for å bygge en sterkere helsenæring i Norge. Dette vil kreve kunnskap om hvordan man kan utnytte verdien i helsedata på en trygg og sikker måte.

  Prosjektet er et samarbeid mellom Acando, BigMed, DNV GL, og Kreftforeningen. Mer enn 60 lag og 100 personer har konkurrert om å analysere helsedataene og finne de beste metodene. Vi tror at tiltak som dette hackathonet viser til nye tilnærminger til prosjekter som omhandler helsedata og samtidig tiltrekker flerfaglig kompetanse til behandling av helsedata, noe som er helt nødvendig for at helsenæringen skal vokse og bli sterkere.

  Agenda: 

  • Velkommen og introduksjon
  • Verdien av ny medisinsk kunnskap sett fra et pasientperspektiv
   Lars Bestum, pasient som lever med hjernesvulst
  • Hjernekreft hos voksne
   Torstein Meling , Professor i nevrokirurgi ved Universitetet i Genève,  associate professor ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo og leder av utdanningskomiteen i den europeiske nevrokirurgiske foreningen og EANS styremedlem.
  • Matematikk for persontilpasset kreftmedisin
   Arnoldo Frigessi, Professor på Universitetet i Oslo
  • Paneldebatt 
   Ketil Widerberg (Oslo Canser Cluster), Arnoldo Frigessi (Professor UiO), Monica Larsen (Legemiddelindustrien), Giske Ursin (Kreftregisteret) og Torstein Meling (professor UiO).
  • Trust me, (even though) I'm not a doctor
   Justin Fackrell, Data Scientist hos DNV GL  
  • Oslo Health Hackathon
   Kort presentasjon av bidragene, kriteriene for konkurransen og premieutdeling
  • AI in Medicine - The Important Role of AI Research for Healthcare
   Michael Riegler, SimulaMet

  Det vil bli servert mat og drikke.   

  Registrer deg på arrangementet her.

  Kontaktperson

  Biljana Stangeland biljana.stangeland@acando.no 90152332